De ce Istanbul? 5 motive pentru a rezerva următoarea călătorie

Top 5 lucruri de făcut în Istanbul

Istanbul este un oraș cu multe atracții. Orașul este plin de istorie, cultură și frumusețe naturală. Iată câteva dintre cele mai bune 5 lucruri de făcut în Istanbul:

1. Plimbați-vă pe Podul Bosfor - Este cel mai lung pod suspendat din Europa și este unul dintre cele mai emblematice repere din Istanbul.


2. Încearcă deliciul turcesc la un magazin de baklava - Acest produs de patiserie dulce este făcut din straturi subțiri de aluat filo, care sunt stratificate cu nuci tocate și miere sau sirop și apoi coapte până devine crocant pe ambele părți. Puteți găsi aceste magazine peste tot în Istanbul, dar sunt deosebit de comune în jurul Pieței Sultanahmet.

3. Vizitați Hagia Sofia - Această fostă biserică bizantină a fost transformată în moschee de către Mehmet al II-lea înainte de a cuceri Constantinopolul (acum numit Istanbul) în 1453.

4. Explorați Istanbulul trecut și prezent - Vă puteți bucura de acest oraș istoric explorând ruinele antice ale Hipodromului din Constantinopol și bisericile bizantine, precum și vizitarea sit-urilor moderne, inclusiv Marele Bazar, Moscheea Albastră, Palatul Topkapi

5. Mergeți la cumpărături în Marele Bazar - Asta este un labirint de alei înguste cu peste 4.000 de magazine de vânzare cu amănuntul alimentate de generatoare și energie termică. A fost locul economiei Istanbulului încă din secolul al XVI-lea.

5 moduri prin care poți economisi bani la următoarea călătorie

1. Planificați din timp și rezervați cel mai ieftin hotel

2. Căutați oferte și reduceri

3. Cumpărați-vă biletele de călătorie în avans

4. Apelați la specialiștii Travel Now

5. Cumpărați o asigurare de călătorie

5 lucruri incitante de spus despre Istanbul care vor atrage atenția tuturor

Istanbul este un oraș al intrigii și al misterului. A fost o parte importantă a multor evenimente istorice și este casa unora dintre cele mai faimoase repere din lume.

1. Istanbul a fost capitala Imperiului Otoman timp de 400 de ani.

2. Istanbulul este numit „Orașul de pe șapte dealuri” deoarece are șapte dealuri care îl înconjoară, inclusiv un deal unde poți găsi una dintre cele mai vechi moschei din Europa, Hagia Sofia.

3. Istanbulul este cunoscut pentru numeroasele sale muzee și galerii de artă, inclusiv Muzeul Palatului Topkapi, care adăpostește comori neprețuite din întreaga lume; Galeria Națională de Artă; și Muzeul Pera, care include lucrări ale lui Picasso, Monet, Van Gogh, Rodin și alți artiști celebri.

4. Istanbul are și el , cum ar fi Biserica Aya Sofia, care este cea mai faimoasă biserică în formă de cupolă din lume.

5. Istanbulul are diverse alte repere istorice, cum ar fi Bazilica Cisterna, care a fost construită în perioada romanilor; Hipodromul Constantinopolului; si Biserica Hagia Irene.

Când să pleci în Istanbul

Turcia este o destinație excelentă pentru o vacanță. Are o mulțime de plaje frumoase și vremea este perfectă pe tot parcursul anului. În plus, nu este prea greu să ajungi din Europa.


Când ar trebui să mergi la Istanbul?

- Cel mai bun moment pentru a vizita Turcia este vara, deoarece vremea este caldă și însorită.

- Lunile de iarnă sunt, de asemenea, bune, deoarece sunt mai puține ploi și zăpadă decât în alte părți ale Europei.

- Daca vrei sa iti petreci timpul in Turcia iarna, atunci ar trebui sa vizitezi in noiembrie sau decembrie cand afara nu este prea frig si sunt mai putini turisti in jur.

Ce ar trebui să îți împachetezi pentru vacanța ta la Istanbul?

Ceea ce îți împachetezi pentru o vacanță în Turcia depinde de durata călătoriei tale și de ce fel de activități vei face. Iată câteva sugestii pentru a vă ajuta să vă planificați lista de pachete.

Împachet pentru o călătorie scurtă:

- câte un set de haine în fiecare zi

- 1 pereche de pantofi (pentru mers)

- 1 pereche de sandale sau șlapi (pentru plajă și piscină)

- 1 costum de baie

- 1 prosop

- 1 rucsac mic pentru a transporta toate aceste articole

Ambalare pentru o călătorie lungă:

- câte două seturi de haine în fiecare zi, mai ales dacă veți călători vara

- 2 perechi de pantofi (pentru mers și alergat, sau ieșit în oraș)

- 1 pereche de sandale sau șlapi

- 2 costume de baie

- 2 prosoape