La ce să vă așteptați de la Milano. Ce faci in Milano 3 zile?

Milano este un oraș al culturii, modei și mâncărurilor. Este unul dintre cele mai importante orașe din Italia și a fost centrul culturii italiene de secole. Milano are o istorie bogată și există multe locuri ascunse care merită explorate. Vă vom da mai jos câteva sfaturi din ce puteți face in orasul Milano, Italia, timp de 3 zile.

Milano este cunoscută pentru industria modei, motiv pentru care este adesea numită Capitala Mondială a Modei. Orașul are multe cartiere comerciale cu o gamă largă de designeri și magazine de explorat. Milano are, de asemenea, câteva nestemate ascunse despre care s-ar putea să nu fii conștient. Un astfel de loc este Galleria Vittorio Emanuele II, care a fost construită în 1867 și are un acoperiș de sticlă uimitor care acoperă trei niveluri de magazine.

Milano este una dintre cele mai populare destinații turistice din Italia. Este un oraș care are multe de oferit vizitatorilor săi. Există multe atracții în Milano, dar nu toate sunt faimoase.

Unul dintre cele mai bune locuri ascunse din Milano este Giardini Pubblici (Grădinile Publice). Aceste grădini sunt situate la marginea orașului Milano și au o priveliște uimitoare asupra orașului. Grădinile au, de asemenea, o mare varietate de copaci și plante, precum și fântâni frumoase. Există, de asemenea, multe sculpturi în tot parcul care îl fac un loc ideal pentru plimbări sau picnicuri.

Există multe alte atracții în Milano, dar unele nu sunt la fel de faimoase ca altele, cum ar fi:

 • Castelul Sforzesco
 • Catedrala Duomo
 • Muzeul Castello Sforzesco

Ce sa faci in milano 3 zile - Travel Now

Ziua 1 - Atracțiile care trebuie văzute în Milano

Prima zi a șederii dumneavoastră la Milano este una specială. Este ziua pe care o vei aminti pentru tot restul vieții. Dacă vizitați Milano pentru prima dată, vă recomandăm să vizitați cât mai multe obiective turistice și să explorați unele dintre cele mai populare atracții.

Milano este unul dintre cele mai frumoase orașe din Italia. Este, de asemenea, una dintre cele mai populare destinații turistice din Europa. Există multe atracții pe care ar trebui să le vizitați când vă aflați în Milano, dar iată o listă cu câteva atracții care trebuie văzute:

 1. Duomo di Milano - Duomo di Milano este principala catedrală din Milano și a fost frumos proiectat cu un amestec de stiluri gotic și renascentist. A fost construit inițial pentru a înlocui o clădire anterioară distrusă de incendiu și are câteva vitralii uimitoare care au fost create de artiști din toată Europa.
 2. Muzeul Leonardo da Vinci - Muzeul Leonardo da Vinci este situat lângă râul Ticino și găzduiește peste 13.000 de obiecte legate de viața și opera lui Leonardo da Vinci. Puteți găsi aici multe tablouri, desene, sculpturi, caiete, instrumente științifice etc.
 3. Piazza del Duomo - Piazza del Duomo, parte a zonei Centro Storico, este înconjurată de cafenele animate și de magazinele de haine din mallul Galleria Vittorio Emanuele II, clădire construită în anii 1870. Aceasta găzduiește și Domul din Milan, o catedrală gotică cu interioare de marmură și lifturi care urcă până pe acoperiș. Museo del Novecento găzduiește opere de artă italiană modernă, în timp ce la Palazzo Reale, construit în secolul al XVIII-lea, au loc în mod regulat diverse expoziții de artă.
 4. Galeria Vittorio Emanuele II - este o galerie comercială din secolul al XIX-lea numită după Victor Emanuel al II-lea al Italiei, unificatorul și regele Italiei. Inaugurarea ei de către rege a avut loc la 15 septembrie 1867.
 5. Opera La Scala - Teatro alla Scala din Milano, Italia, este cel mai însemnat centru al culturii italiene de operă, totodată este una din cele mai faimoase teatre de operă din lume.
 6. Castelul Sforzesco - este un castel din Milano, Italia, care a folosit ca reședință Ducilor de Milano. Acum este una dintre cele mai mari cetăți din Europa.

Milano este un oraș bogat în cultură, modă și design. Milano este al doilea oraș ca mărime al Italiei și a fost capitala regiunii Lombardia din 1859. Este un oraș global important, cu puncte forte în arte, comerț, finanțe, media, design și educație.

Ziua 2 – Cele mai bune cafenele și restaurante din Milano

Orașul nu este doar despre cumpărături, ci și despre mâncare bună. Cele mai bune cafenele și restaurante din Milano sunt împrăștiate în tot orașul. Nu sunt greu de găsit, dar trebuie să știi ce cauți.

Unele dintre cele mai cunoscute sunt:

 • Caffè della Porta di Diano, care se află într-o zonă frumoasă numită Navigli;
 • Al Gambero Rosso, care oferă o mare varietate de preparate;
 • Bar Italia, un loc care există de mai bine de 50 de ani și încă are o atmosferă uimitoare.

Piazza del duomo - Ce sa faci in Milano 3 zile

Ziua 3 - Milano în aer liber și lucruri gratuite de făcut

Orașul nu este doar o capitală mondială a modei. Milano are multe alte comori de oferit.

Ziua 3 este o zi de explorare în aer liber din Milano și de lucruri gratuite de făcut. Faceți o plimbare în Parco Sempione, vizitați Giardini Pubblici sau faceți o plimbare cu bicicleta de-a lungul Naviglio Grande.

Milano are atât de multe de oferit când vine vorba de activități în aer liber. Parco Sempione, de exemplu, este unul dintre cele mai bune parcuri din Milano pe care le poți explora pe jos. Este, de asemenea, unul dintre cele mai faimoase parcuri din Italia și găzduiește adesea evenimente și concerte. Pentru a vă bucura de o priveliște și mai frumoasă asupra Milanului, faceți o plimbare noaptea! Giardini Pubblici sunt un alt loc grozav unde vă puteți petrece timp în aer liber - sunt situate chiar lângă Catedrală și sunt perfecte pentru liniște și liniște cu prietenii sau familia.

Un alt lucru pe care îl puteți face în ziua 3 este să faceți o plimbare cu bicicleta de-a lungul Naviglio Grande - unul dintre cele mai vechi canale din Milano care a fost construit pentru prima dată în

Unde poți mânca bine în Milano pentru mai puțin de 20 de euro

Milano este un oraș care oferă vizitatorilor săi o varietate de restaurante, dar unde să mănânci bine pentru mai puțin de 20 de euro? Pentru a afla, am făcut o listă cu cele mai bune restaurante din Milano.

În acest articol, vă vom ghida prin cele mai bune locuri de mâncare din Milano și vă vom arăta cum puteți economisi bani în timp ce vă bucurați de mâncare delicioasă.

 1. Al Vecchio Panificio- Puteți obține pâinea și produsele de patiserie aici pentru mai puțin de 2 euro. Se mai servesc si sandviciuri si salate pentru aproximativ 10 euro.
 2. Antica Cucina Casa Della Nonna - Acest restaurant este situat în apropiere de Duomo și servește mâncăruri tradiționale italiene la prețuri accesibile, cu mâncăruri cuprinse între 7 și 12 euro.
 3. La Cucina di Via MontenapoleoneAcest restaurant este perfect pentru cei care caută ceva mai luxos, cu prețuri cuprinse între 12 și 15 euro pe fel de mâncare în medie.