Kronstadt, Brassó, Corona, Brassovia, Kruhnen sunt vechi denumiri ale Brașovului. Atestat documentar din 1235 drept Corona, dar cu o istorie mai îndelungată, orașul are încă multe de descoperit și se dezvăluie ca într-o poveste medievală celor care au răbdare și atenție la detalii.

În unele fotografii pe care le găsești la unele librării sau magazine de suveniruri brașovene, apare Cetatea Brassovia, care ocupa 23.000 mp, era situată pe Tâmpa și a fost demolată în secolul al XV-lea din ordinul lui Iancu de Hunedoara (conform informațiilor de pe brasovcity.ro). Astăzi mai sunt doar fragmente din zidurile care au fost cândva, iar cei care urcă pe Tâmpa (cu sau fără telecabină) pot admira panorama deosebită asupra Centrului Vechi al Brașovului și pot fi deasupra literelor imense care formează cuvântul BRAȘOV (vizibil din Piața Sfatului și din alte perspective spre Tâmpa). Cine are aparat foto profesional, poate să încerce o fotografie deosebită (dacă fotograful are răbdare să aștepte jos, în oraș, până ajungeți în locul respectiv). 

De câțiva ani, Cetățuia sau Cetatea Mică de pe Dealul Cetății se poate admira în toată splendoarea ei încă de jos, din oraș. Traseul până la porțile ei este relativ ușor, se poate ajunge cu mașina sau pe jos. În perioadele când se poate vizita, Cetățuia este un obiectiv care trebuie inclus în programul fiecărui turist care vrea să descopere atmosfera medievală și să admire panorama asupra Tâmpei, Bisericii Negre, Centrului Vechi, dar și asupra unei mari părți din oraș, din mai multe perspective.

Municipiul reședință de județ include și Poiana Brașov, apreciată în orice anotimp pentru peisaj, aer curat, oportunități turistice. Se ajunge ușor din gara Brașov în Poiană, cu doar două mijloace de transport în comun (care arată bine și respectă programul prestabilit) sau cu autoturismul. Pe traseu, după ce trecem de Livada Poștei, avem câteva locuri unde perspectiva asupra orașului și a Tâmpei merită atenția și admirația noastră.

Poate că puțini știu de Poiana Mică, situată înainte de a ajunge în Poiana Brașov propriu-zisă și binecunoscută. Este de asemenea un loc în care panorama invită la relaxare. Pentru doritori există și variante de cazare, pe care le poți descoperi aici.

Un loc foarte apreciat de brașoveni și ales ca destinație, mai ales în Duminica Tomii, este cel numit Pietrele lui Solomon. Acolo se adună Junii în fiecare an și se petrece în stil românesc. Locul are o mare încărcătură istorică, cu trimiteri și la daci, iar stâncile și potecile îndeamnă la explorare. De acolo se ajunge pe cărări de munte în Poiana Mică.

Mai vrei? Sunt multe idei de program de vacanță în Brașov, pentru toate gusturile și pentru toate vârstele. Te invităm acum să alegi o variantă de cazare în Brașov sau în Poiana Brașov și să descoperi la fața locului tot ce ascunde acest oraș deosebit.

Categorii: Vacante Tags: #