Veneția are o istorie bogată și este un oraș care captează imaginația. Este, de asemenea, un loc de o mare frumusețe, cu multe de văzut și de făcut. Veneția, orașul canalelor și al romantismului, este una dintre cele mai emblematice destinații din Italia. Nu este doar un loc pe care să îl vizitați o dată și apoi să uitați de el. Sunt atât de multe lucruri de făcut și de văzut în Veneția încât ți-ai putea petrece întreaga viață explorând-o și totuși să nu experimentezi totul.

Orașul este renumit pentru canalele sale, care sunt o atracție turistică majoră, precum și pentru arhitectura sa istorică. De asemenea, are multe muzee și galerii care oferă o perspectivă asupra culturii venețiene. Există multe alte lucruri de făcut în Veneția, dar aceste câteva sugestii ar trebui să vă ofere un început bun!

În acest ghid, vom explora diferitele lucruri pe care le puteți face în Veneția, de la explorarea străzilor sale frumoase până la reperele sale emblematice. Vă vom oferi, de asemenea, câteva sfaturi despre cum să vă deplasați prin oraș, precum și care sunt unele dintre cele mai bune locuri pentru a mânca în timp ce sunteți acolo.

Piața San Marco

Piața San Marco, sau Piața San Marco, este piața principală a Veneției, Italia. Este situat în partea de sud a Bazilicii Sf. Marcu și este una dintre cele mai faimoase atracții turistice din lume.

De vizitat in Venetia Piata San Marco

Piața a fost creată în secolul al XI-lea și a servit drept piață pentru comerț. Clădirile originale din jurul său au fost distruse de incendii în 1483 și 1514, dar au fost reconstruite pentru a crea un cadru mai formal pentru vizitatorii Bazilicii Sf. Marcu și alte repere, cum ar fi Palatul Dogilor (Palazzo Ducale). Palatul Dogilor este unul dintre cele mai faimoase repere ale Veneției și servește astăzi drept muzeu.

Piața San Marco este una dintre cele mai emblematice piețe din Italia. Este situat în inima Veneției și este principalul punct de referință pentru toți vizitatorii acestui oraș. Există multe motive pentru care această piață este atât de populară, dar unul dintre ele poate fi că găzduiește unele dintre cele mai faimoase repere ale Veneției, cum ar fi Bazilica San Marco și Palatul Dogilor.

Bazilica Sf. Marcu

Bazilica Sf. Marcu este cea mai faimoasa biserica din Veneția, Italia. Este situat în Piazza San Marco, care este chiar în mijlocul orașului. Bazilica a fost construită între 828 și 888 și a fost una dintre primele biserici construite în Veneția.

Biserica are multe stiluri arhitecturale diferite în interior, inclusiv stilul roman, bizantin și gotic. Designul acestei bazilici a fost bazat pe Hagia Sofia din Istanbul, Turcia.

Marele Canal și Podul Rialto

Marele Canal și Podul Rialto sunt două dintre cele mai emblematice atracții turistice din Veneția.

Veneția este un oraș frumos cu o istorie bogată care datează din Evul Mediu timpuriu. Unul dintre cele mai faimoase repere ale sale este Marele Canal, care a fost construit în secolul al XVI-lea pentru a conecta continentul Veneției de insulele sale. Canalul este mărginit de multe palate și alte clădiri istorice și curge prin unele dintre cele mai faimoase cartiere ale Veneției - San Marco, Dorsoduro, Cannaregio.

De vizitat in Venetia Podul Rialto

Podul Rialto este unul dintre cele mai vechi poduri din Veneția. A fost construită în 1591 de Antonio da Ponte peste Marele Canal, ca punct de intrare pentru comercianții veniți de pe continent. Este unul dintre cele patru poduri care traversează canalul și a devenit un simbol pentru acest oraș.

Plimbările cu gondola sunt o activitate populară pentru turiștii care vizitează Veneția. Gondolele sunt disponibile pentru închiriere în orice moment, dar sunt scumpe - așa că este posibil să doriți să le rezervați din timp sau să încercați să le prindeți în anumite momente când au mai puțini clienți.

Gondolele sunt disponibile pentru închiriere în diferite puncte din oraș și pot fi urcate pentru aproape orice perioadă de timp, de la câteva minute la o oră sau mai mult. Prețul gondolei pe marele canal Veneția: o singură plimbare cu gondola costă 100-150 EUR

Biserica Frari și Scuola Grande dei Carmini

Biserica Frari este o biserică parohială romano-catolică din Veneția, Italia. Scuola Grande dei Carmini este o clădire care a fost folosită ca instituție educațională și socială încă din secolul al XVI-lea.

De vizitat in Venetia Biserica Frari

Biserica Frari a fost fondată în 1250 de călugări dominicani. Inițial a fost numită „biserica Santa Maria della Carità” până când a fost reconstruită în 1560. Biserica poartă numele Ordinului Franciscanilor care a construit-o și o dețin și astăzi.

Scuola Grande dei Carmini este o clădire care a fost folosită ca instituție educațională și socială încă din secolul al XVI-lea. A fost fondat de membri ai Ordinului Carmelitilor și își urmează și astăzi credințele religioase.

Concluzie

Sunt multe lucruri de făcut în Veneția, Italia. Orașul este renumit pentru canalele și arhitectura sa. În acest articol, voi enumera cele mai bune lucruri de făcut în Veneția.

Dacă plănuiești o excursie la Veneția, iată câteva dintre cele mai bune lucruri de făcut în timp ce ești acolo:

  • Explorați străzile și canalele cu barca
  • Vizitați Piața Sf. Marcu
  • Fă o plimbare cu gondola
  • Vizitați unul dintre numeroasele muzee sau galerii de artă

Fotografii preluate de pe canva.com. Puteți găsi vacanțe în Venetia chiar aici, pe site, utilizând meniul din prima pagina, sau recomandările noastre din partea dreaptă a acestui blog!