Cum se sărbătorește Anul Nou în diferite culturi din întreaga lume?

Anul Nou este un timp pentru sărbătoare și reflecție. Este un timp pentru a privi înapoi și a sărbători vremurile bune și este, de asemenea, un timp pentru a privi înainte cu speranță pentru viitor. Pe măsură ce lumea devine din ce în ce mai globalizată, cu culturile care se îmbină, a devenit din ce în ce mai dificil să se stabilească exact modul în care oamenii sărbătoresc Ajunul Anului Nou în întreaga lume.

Anul Nou este un moment pentru sărbătoare. Peste tot în lume, oamenii sărbătoresc cu obiceiuri și tradiții diferite. În unele culturi, este sărbătorită cu o petrecere mare, în timp ce în altele este sărbătorită într-un mod mai supus.

Sărbătorile Anului Nou nu se limitează la o singură zi. În multe culturi, există sărbători pe tot parcursul lunii ianuarie și uneori chiar în februarie.

Anul Nou este sărbătorit diferit în întreaga lume, cu tradiții și obiceiuri diferite. Să explorăm cum este sărbătorit acest eveniment, observând cum îl sărbătoresc unele culturi diferite.

  • Pe 31 decembrie, italienii mănâncă doisprezece struguri la miezul nopții pentru a simboliza fiecare lună a anului care vine.
  • În Japonia, oamenii cred că dacă vor mânca prăjituri de orez numite osechi pe 31 decembrie vor avea noroc pe tot parcursul anului care urmează.
  • În Coreea, unii coreeni cred că consumul de supă de prăjitură de orez pe 31 decembrie le va aduce fericire în noul lor an

Locul 1 - Cairo

Egiptul este o țară străveche cu o istorie bogată. Capitala Egiptului, Cairo, este cel mai mare oraș din Africa și Orientul Mijlociu. Acesta găzduiește unele dintre cele mai faimoase repere din lume, cum ar fi Piramidele din Giza, Muzeul Egiptean și Bazarul Khan El-Khalili. Cairo este un centru pentru cultură, divertisment și educație în regiune.


Revelion Egipt

Cairo a fost una dintre cele mai populare destinații pentru sărbătorile de Revelion în ultimii ani - iată trei locuri pe care ar trebui să le vizitați în ajunul Anului Nou:

  1. Piramidele din Giza - această atracție a fost construită în jurul anului 2560 î.Hr. de către faraonul Khufu pentru a-i servi drept mormânt.
  2. Muzeul Egiptean - acest muzeu expune peste 120.000 de obiecte din toate perioadele istoriei egiptene antice. Muzeul găzduiește câteva comori incredibile din Egiptul antic, inclusiv mumii, statui, sarcofage, sicrie și bijuterii, de asemenea, câteva exponate fascinante despre viața în Egiptul Antic, cum ar fi sulurile de papirus cu scris hieroglific pe ele care ne vorbesc despre viața lor de zi cu zi.
  3. Bazarul Khan El-Khalili - această piață funcționează încă din Evul Mediu și este una dintre principalele atracții din Cairo

Locul 2 – Aswan

Aswan este un oraș din Egipt, situat pe malul de est al Nilului la prima cataractă. Este o destinație turistică importantă, deoarece are unele dintre cele mai importante monumente antice din Egipt, inclusiv complexul de templu Philae și templele Abu Simbel, aflate în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Barajul Aswan: Barajul înalt din Aswan a fost construit pentru a furniza energie hidroelectrică orașelor și orașelor egiptene și pentru a controla inundațiile de-a lungul malurilor sale.

Revelion Egipt

Cel mai bun mod de a sărbători Revelionul ar fi să mergi într-o croazieră pe râul Nil și să te bucuri de toate locurile din Aswan. O croazieră pe râul Nil din Anul Nou 2022 va fi o experiență de neuitat pentru orice vizitator din Aswan.

Locul 3 - Hurghada

Hurghada Beach Resort este una dintre cele mai luxoase stațiuni din Egipt, situată pe coasta Mării Roșii. Stațiunea are o plajă frumoasă cu nisip și oferă o gamă largă de facilități pentru a vă face șederea cât mai confortabilă.

Revelion Egipt

Hurghada Beach Resort este perfect pentru cei care caută o perioadă de relaxare departe de agitația vieții orașului. Vă puteți bucura de a înota în mare, de a face plajă pe plajă sau de a explora atracțiile din apropiere, cum ar fi El Gouna sau Abu Tig Marina. Complexul are, de asemenea, propriul club de plajă privat, cu mai multe piscine și un parc acvatic.

Tradiții egiptene de Anul Nou

Anul Nou egiptean este numit „Anul Nou Hijri” și este un moment de sărbătoare. Durează trei zile și începe în prima zi de Muharram, care este prima lună din calendarul musulman.

Tradițiile egiptene de Anul Nou variază în funcție de regiune. De exemplu, în Egiptul de Sus, tradiția este de a vizita o moschee înainte de a merge la casa unui membru al familiei sau a unui prieten.

În Egipt, se sărbătorește Revelionul mâncând un măr înmuiat în miere. Egiptenii cred că această tradiție va aduce sănătate și bogăție în noul an.

În Cairo, oamenii vor vizita Biserica Coptă și vor avea norocul citit de un preot.

În Alexandria, oamenii vor merge la biserici și vor aprinde lumânări pentru noroc și prosperitate.

Una dintre cele mai cunoscute tradiții egiptene de Anul Nou este aceea că toată lumea cumpără haine noi pentru ei și copiii lor.