Mai știi cât a durat și cum a fost cea mai recentă vacanță a ta? Ce ți-a produs cea mai puternică emoție?

Întrebările sunt simple, dar răspunsurile vin mai greu, uneori. Hai să vedem care sunt elementele unei vacanțe reușite

Pentru noi și probabil și pentru tine, un prim element reținut și povestit la întoarcerea din vacanță ar fi starea vremii. Când e cum vrem noi, totul ni se pare în regulă și poate că trecem cu vederea, dar când nu ne place, majoritatea dintre noi ne pierdem o parte din entuziasm. Asta e realitatea și nu avem cum să o influențăm, dar ne putem gândi dinainte ce facem dacă vremea nu va fi cum vrem noi și astfel avem toate șansele să fim pregătiți pentru orice vreme și orice vremuri. Se și spune că nu există vreme rea, ci doar haine și încălțări nepotrivite.

Apoi, ne amintim cum a fost drumul parcurs până la destinație și înapoi. Unora le place să ajungă repede, indiferent ce ar presupune această variantă. Alții preferă transportul mai ieftin, chiar dacă ajung mai târziu. Sunt și persoane care iau în calcul toate variantele posibile de transport și identifică avantaje și dezavantaje. Tu cum ești, din acest punct de vedere?

Odată ajunși unde ne dorim, simțim din plin bucuria reușitei și apoi reținem prima impresie. Imediat comparăm cu ce știam și facem comparații. Dacă totul corespunde așteptărilor noastre, e perfect! Dar ce facem când nu e așa? Ne întrebăm dacă nu am exagerat noi și am visat prea mult, dar în 99% din cazuri considerăm că "nu e de la noi", nu-i așa? Dacă se poate face ceva ca să ridicăm gradul de confort, discutăm cu persoanele responsabile, iar dacă nu avem încotro, ne dăm seama că în vacanțe nu au ce căuta discuțiile neplăcute și vedem partea bună a lucrurilor și a oamenilor. Ca să evităm astfel de dezamăgiri, este bine să verificăm cât mai mult și din surse diferite, cât mai multe aspecte legate de locul unde vom sta, de facilitățile disponibile, de tot ce este inclus în preț și tot așa. În asemenea cazuri, e bine să anticipezi tot felul de situații posibile și să afli răspunsuri la întrebările tale.

Mai departe, depinde de percepția fiecăruia asupra trecerii timpului. Sunt persoane care completează jurnale de vacanță, ca să își amintească amănuntele din vacanțe. Alții fac multe fotografii și filmează tot ce se poate, ca să retrăiască măcar parțial emoțiile din vacanțe. Este adevărat și că există probabilitatea de a uita unde păstrează acele înregistrări, mai ales în varianta digitală, dar și când le regăsesc, mai ales din întâmplare, parcă sunt iar în mijlocul acelei vacanțe și se felicită (pentru a câta oară?) că au fost inspirați din toate punctele de vedere. Așa e?

Dacă ar fi să dai timpul înapoi, tu ai schimba ceva, legat de vacanță? Sau ești printre cei mereu inspirați?

Acum că ești expert în vacanțe, hai să vezi că World Travel Group are oferte pentru vacanțe inedite, la acest link.

Categorii: Vacante Tags: #vacante