Noutăți

Cheile Bicazului: Un spectacol al naturii în inima Moldovei

Descoperă Cheile Bicazului, o capodoperă a naturii, unde te așteaptă stânci impunătoare, priveliști uimitoare și o atmosferă unică.

Un canion sălbatic și fascinant:

Situate în Munții Hășmaș, Cheile Bicazului se întind pe o distanță de 8 km și oferă vizitatorilor o experiență de neuitat. Pereții abrupți de calcar, care ating înălțimi de peste 300 de metri, creează un spectacol grandios al naturii, completat de vegetația bogată și de râul Bicaz care șerpuiește prin defileu.

Un loc cu o istorie bogată:

Cheile Bicazului au fost locuite încă din preistorie, dovadă fiind numeroasele peșteri și sit-uri arheologice descoperite în zonă. De asemenea, au o istorie medievală bogată, fiind traversate de importante drumuri comerciale.

O destinație perfectă pentru aventurieri și pasionați de natură:

Cheile Bicazului oferă o varietate de activități pentru toate gusturile. Te poți bucura de drumeții pe trasee montane spectaculoase, alpinism, rafting pe râul Bicaz sau plimbări cu barca pe Lacul Roșu. De asemenea, poți vizita peșterile din zonă, precum Peștera Liliecilor sau Peștera Suraia.

Informații utile pentru o vizită memorabilă:

  • Acces: Cheile Bicazului sunt ușor accesibile din Gheorgheni, Bicaz sau Piatra Neamț.
  • Program: Cheile Bicazului pot fi vizitate permanent.
  • Tarife: Vizitarea Cheilor Bicazului este gratuită.
  • Sfaturi: Purtați încălțăminte comodă și haine adecvate pentru drumeții. Respectați regulile de vizitare și nu lăsați urme pe traseu.

Cheile Bicazului te așteaptă să descoperi o lume fascinantă, unde te poți conecta cu natura și te poți bucura de frumusețea sălbatică a Moldovei.

Informații suplimentare:

  • Legende: Cheile Bicazului sunt legate de numeroase legende, una dintre cele mai cunoscute fiind cea a zmeului Bicaz.
  • Flota și fauna: Cheile Bicazului găzduiesc o diversitate bogată de plante și animale, multe dintre ele specii endemice.
  • Obiective turistice în zonă: Lacul Roșu, Barajul Bicaz, Mănăstirea Bicaz, Cetatea Neamț.

O vizită la Cheile Bicazului este o experiență de neuitat, care te va marca prin grandoarea naturii și prin frumusețea unică a locului.

Recomandări:

  • Cazare: Există diverse opțiuni de cazare în Bicaz, Gheorgheni și Piatra Neamț, de la hoteluri la pensiuni și cabane.
  • Restaurante: În zonă se găsesc restaurante care servesc preparate tradiționale românești și internaționale.
  • Activități: Pe lângă vizitarea Cheilor Bicazului, te poți bucura de drumeții montane, vizitarea obiectivelor turistice din zonă, practicarea sporturilor de aventură sau de o plimbare relaxantă prin natură.

Moldova te așteaptă să descoperi o regiune bogată în istorie, cultură și tradiții, cu o frumusețe naturală deosebită!