Noutăți

Podul Ungurilor: O aventură suspendată în Cheile Bicăjelului

Podul Ungurilor este o atracție unică situată în Cheile Bicăjelului, parte a Parcului Național Cheile Bicazului – Hășmaș. Ancorat la o înălțime uluitoare între doi pereți stâncoși, podul suspendat este o capodoperă a ingineriei și un magnet pentru turiștii pasionați de natură și aventură.

Traseu perfect pentru familii și iubitori de adrenalină

Traseul către Podul Ungurilor este ușor accesibil, marcat cu bandă galbenă și pornește din Cheile Bicazului, chiar din zona numită Podul Ungurilor. Durata traseului este de aproximativ 40 de minute, fiind potrivit și pentru familii cu copii sau excursii școlare.

Priveliști spectaculoase și adrenalină la cote maxime

Odată ajunși pe pod, veți fi cuceriți de priveliștile panoramice spectaculoase ale Cheilor Bicăjelului. Adâncurile abrupte ale defileului, verdele crud al vegetației și șuierul râului Bicăjel creează un cadru natural de o frumusețe unică.

Pentru cei curajoși, traversarea podului suspendat oferă o doză de adrenalină pură. Senzația de plutire deasupra prăpastiei și panorama uluitoare te vor face să te simți ca un explorator în mijlocul naturii.

Iarna, paradisul cățărătorilor

Zona Podului Ungurilor este apreciată și de iubitorii de cățărare. Cascada uriașă care se formează pe Bicăjel în stânga podului oferă un perete perfect pentru cei experimentați în acest sport.

Informații utile pentru turiști:

  • Acces: Intrarea în traseu se face din Cheile Bicazului, din zona numită Podul Ungurilor.
  • Traseu: Traseul este marcat cu bandă galbenă și are o durată de aproximativ 40 de minute.
  • Dificultate: Traseul este ușor accesibil, potrivit pentru familii cu copii.
  • Recomandări: Purtați încălțăminte comodă și haine adecvate pentru drumeții. Respectați natura și nu lăsați urme pe traseu.
  • Activități: Pe lângă traversarea podului, vă puteți bucura de drumeții montane, cățărare, alpinism sau vizitarea obiectivelor turistice din zonă.

Podul Ungurilor te așteaptă să descoperi o experiență unică, cu priveliști spectaculoase, adrenalină și o conexiune profundă cu natura.

Sfaturi suplimentare:

  • Perioada optimă de vizitare: Podul Ungurilor este accesibil tot timpul anului, dar perioada optimă de vizitare este din primăvară până toamna, când vremea este favorabilă drumețiilor și altor activități în aer liber.
  • Cazare: În zonă există o varietate de opțiuni de cazare, de la pensiuni și cabane la campinguri.
  • Echipament: Asigurați-vă că aveți încălțăminte comodă și haine adecvate pentru drumeții montane. De asemenea, este recomandat să aveți la dumneavoastră o trusă de prim-ajutor și o lanternă.
  • Respectarea mediului: Protejați natura și nu lăsați urme pe traseu. Respectați flora și fauna locală.

Pregătește-te pentru o aventură de neuitat pe Podul Ungurilor!