Noutăți

Cascada Cailor: Un spectacol al naturii în inima Munților Călimani

Descoperă Cascada Cailor, o capodoperă a naturii, unde te așteaptă o cădere de apă spectaculoasă, legende fascinante și o atmosferă unică.

Un simbol al Munților Călimani

Situată la altitudinea de 1300 de metri, Cascada Cailor este cea mai mare cascadă din Munții Călimani și una dintre cele mai impresionante din România. Caderea de apă de 90 de metri, împărțită în zece cascade mai mici, creează un spectacol grandios, care te va cuceri instantaneu.

Legenda cailor înaripați

O legendă fascinantă este legată de Cascada Cailor. Se spune că aici, pe stâncile abrupte, caii înaripați ai zmeilor se adunau pentru a se juca și a se scălda în apele cristaline. Într-o zi, o fată frumoasă din satul de poale a urcat pe munte și a văzut caii zburdalnici. Fascinată de frumusețea lor, a încercat să prindă unul dintre ei, dar a eșuat. Caii, furiosi, și-au pierdut aripile și au fugit spre adâncurile pădurii, iar cascada a rămas ca o mărturie a acestei legende.

O aventură pentru toate gusturile

Cascada Cailor este o destinație ideală pentru cei pasionați de natură și de drumeții montane. Există două trasee turistice care te pot duce la cascadă: unul mai ușor, care pleacă din stațiunea Piatra Fântânele, și unul mai dificil, care pornește din satul Mărișel.

Informații utile pentru o vizită memorabilă

  • Acces: Cascada Cailor se află în Munții Călimani, județul Suceava, la aproximativ 40 km de Vatra Dornei.
  • Program: Cascada poate fi vizitată permanent.
  • Tarife: Accesul la cascadă este gratuit.
  • Sfaturi: Purtați încălțăminte comodă și haine adecvate pentru drumeții. Luați la dumneavoastră apă și gustări. Respectați regulile de vizitare și nu lăsați urme pe traseu.

Cascada Cailor te așteaptă să descoperi o lume magică, unde te poți conecta cu natura și te poți bucura de o experiență de neuitat.

Informații suplimentare

  • Flora și fauna: Zona din jurul cascadei este bogată în vegetație și găzduiește o varietate de specii de animale, printre care ursul brun, lupul și cerbul.
  • Obiective turistice în zonă: Stațiunea Piatra Fântânele, Mănăstirea Sucevița, Cetatea de Scaun a Sucevei.

O vizită la Cascada Cailor este o experiență unică, care te va marca prin frumusețea naturală a locului, prin legendele fascinante și prin atmosfera liniștită a munților.

Recomandări

  • Cazare: Există diverse opțiuni de cazare în stațiunea Piatra Fântânele și în împrejurimi, de la hoteluri la pensiuni și cabane.
  • Restaurante: În stațiunea Piatra Fântânele și în Vatra Dornei se găsesc restaurante care servesc preparate tradiționale românești și internaționale.
  • Activități: Pe lângă vizitarea cascadei, te poți bucura de drumeții montane, vizitarea obiectivelor turistice din zonă, practicarea sporturilor de iarnă sau relaxare la o cabană în natură.

Munții Călimani te așteaptă să descoperi o regiune bogată în istorie, cultură și tradiții, cu o frumusețe naturală deosebită!