Noutăți

Pârtiile Cavnic: Paradisul alb din Munții Gutâi

Descoperă Pârtiile Cavnic, o oază de zăpadă situată în inima Munților Gutâi din județul Maramureș. Aici, te poți bucura de sporturi de iarnă la cel mai înalt nivel, datorită condițiilor optime oferite de clima generoasă a zonei. Cu un număr mai mare de zile de iarnă decât în alte regiuni ale țării, Cavnicul te așteaptă cu momente de neuitat pe pârtiile sale impecabile.

Domeniu schiabil vast și diversificat:

Domeniul schiabil din Cavnic se întinde pe o lungime totală de 8,5 kilometri și cuprinde două zone distincte: Pârtiile Roata și Pârtiile Icoana. Ambele zone beneficiază de instalații de iluminare nocturnă, permițând prelungirea distracției pe timp de seară. Cavnicul oferă 7 pârtii schiabile impecabil întreținute, instalații de transport pe cablu moderne și o gamă variată de beneficii pentru a completa experiența ta pe munte.

Opțiuni pentru toți:

Fie că ești începător sau schior experimentat, Cavnicul are pârtia potrivită pentru tine. Pârtia Icoana 2 este ideală pentru cei care doresc să își perfecționeze abilitățile, în timp ce Pârtia Icoana 1 oferă provocări și adrenalină schiorilor avansați. Cei mici se pot bucura de distracție în siguranță în zona special amenajată cu bandă rulantă.

Mai mult decât schi:

Parcul recreațional din Cavnic oferă o varietate de activități pentru a completa experiența ta de iarnă. Aici te așteaptă 6 tobogane de snow-tubing pentru o doză de adrenalină, precum și o zonă dedicată săniușului. Cei pasionați de aventură pot explora frumusețea Munților Gutâi cu ajutorul snowmobilelor.

Informații utile pentru turiști:

  • Acces: Pârtiile Cavnic se află la ieșirea din orașul Cavnic spre Ocna Șugatag, la o distanță de aproximativ 50 de kilometri de Baia Mare.
  • Prețuri: Skipass-ul pentru o zi pornește de la 140 de lei pentru adulți și 110 lei pentru copii.
  • Cazare și masă: Cavnic oferă o varietate de opțiuni de cazare, de la pensiuni tradiționale la hoteluri moderne. De asemenea, te poți bucura de preparate delicioase din gastronomia locală la numeroasele restaurante din zonă.
  • Atracții în zonă: Pe lângă pârtiile de schi, merită vizitate și alte atracții turistice din zonă, precum:
    • Mănăstirea Bârsana: Un important lăcaș de cult cu o arhitectură deosebită.
    • Mocănița: O călătorie cu trenul cu aburi prin peisajele pitorești ale Maramureșului.
    • Cimitirul Vesel din Săpânța: Un cimitir unic, renumit pentru crucile sale de lemn viu colorate, decorate cu epitafuri satirice.

Planifică-ți vacanța de iarnă la Cavnic și pregătește-te pentru o experiență memorabilă pe pârtiile din Munții Gutâi!

Te așteptăm la Cavnic pentru o iarnă de poveste!