Noutăți

Giardini di Zoe: Un colț de paradis renascentist în inima Transilvaniei
Giardini di Zoe: Un colț de paradis renascentist în inima Transilvaniei

Descoperă Giardini di Zoe, o oază de frumusețe și armonie, unde te poți bucura de liniștea naturii și de rafinamentul stilului renascentist italian.

Un proiect de suflet:

Giardini di Zoe a fost creată de Giovanni Salvatelli, un italian îndrăgostit de România, ca un omagiu adus nepoatei sale și ca o celebrare a frumuseții feminine. Inspirată de grădinile renascentiste italiene, Giardini di Zoe te va cuceri prin eleganța sa arhitecturală, bogăția florală și atmosfera relaxantă.

Un labirint de emoții:

Plimbă-te prin labirintul de tufișuri, admiră fântânile arteziene și lasă-te purtat de parfumul florilor multicolore. Fiecare colț al grădinii te va surprinde cu detalii rafinate, sculpturi delicate și aranjamente florale armonioase.

Un spațiu pentru relaxare și introspecție:

Giardini di Zoe este un loc ideal pentru a te relaxa și a te conecta cu natura. Aici, te poți bucura de liniște și pace, te poți plimba pe aleile pietruite, te poți odihni pe o bancă în umbra copacilor seculari sau te poți așeza pe marginea lacului și admira reflectarea cerului în apa cristalină.

Informații utile pentru o vizită memorabilă:

 • Acces: Giardini di Zoe se află în localitatea Mălâncrav, județul Sibiu, la aproximativ 15 km de Sibiu.
 • Program: Grădina este deschisă zilnic, între orele 10:00 și 20:00 (mai-octombrie) și 10:00-18:00 (noiembrie-aprilie).
 • Tarife: Biletul de intrare costă 30 lei pentru adulți, 20 lei pentru elevi/studenți și pensionari, și 10 lei pentru copii (3-12 ani).
 • Sfaturi: Purtați încălțăminte comodă și haine adecvate pentru mers pe jos. Respectați regulile de vizitare și nu lăsați urme pe traseu.

Giardini di Zoe te așteaptă să descoperi un spațiu magic, unde te poți conecta cu frumusețea naturii și te poți bucura de o experiență estetică unică.

Informații suplimentare:

 • Istoria grădinii: Grădina a fost construită începând cu anul 2005 și a fost inaugurată în 2011.
 • Stilul grădinii: Grădina este amenajată în stil renascentist italian, cu influențe franceze și engleze.
 • Elemente decorative: Grădina este decorată cu sculpturi, fântâni arteziene, vase de flori și aranjamente florale.
 • Evenimente: Giardini di Zoe găzduiește diverse evenimente culturale și artistice pe tot parcursul anului.

O vizită la Giardini di Zoe este o experiență de neuitat, care te va transpune într-o lume de poveste, unde te poți bucura de frumusețea naturii și de arta grădinăritului.

Recomandări:

 • Cazare: Există diverse opțiuni de cazare în Mălâncrav și în împrejurimi, de la pensiuni la cabane și campinguri.
 • Restaurante: În Mălâncrav și în Sibiu se găsesc restaurante care servesc preparate tradiționale românești și internaționale.
 • Activități: Pe lângă vizitarea grădinii, te poți bucura de drumeții montane, vizitarea orașului Sibiu sau de o plimbare prin pădure.

Transilvania te așteaptă să descoperi o regiune cu o istorie bogată, o cultură vibrantă și o frumusețe naturală deosebită!