Noutăți

Călătorie cu Mocănița Huțulca: O aventură prin inima Bucovinei

Descoperă Bucovina din perspectiva unică a Mocăniței Huțulca, un trenuleț cu abur care te va purta prin sate pitorești, peisaje montane spectaculoase și tradiții autentice.

O experiență de neuitat:

Călătoria cu Mocănița Huțulca este mai mult decât o simplă plimbare cu trenul. Este o aventură inedită care te va transpune în timp, te va conecta cu natura și te va introduce în cultura bogată a hutulilor, o etnie ucraineană care locuiește în Bucovina.

Pe urmele tradiției:

Traseul Mocăniței te poartă pe o distanță de 12 km de-a lungul râului Moldovița, prin sate pline de farmec, unde poți admira case tradiționale din lemn, costume populare și o atmosferă autentică. La capătul liniei, în Argel, te așteaptă un restaurant în aer liber unde te poți bucura de preparate tradiționale delicioase.

O călătorie în timp:

Mocănița Huțulca este o locomotivă cu abur construită în 1958, care a fost restaurată și pusă în funcțiune pentru a oferi turiștilor o experiență unică. Călătoria cu acest trenuleț te va face să te simți ca în altă epocă, oferindu-ți o perspectivă fascinantă asupra vieții rurale din Bucovina.

Informații utile pentru o călătorie memorabilă:

  • Acces: Mocănița Huțulca pleacă din vechea gară CFF Moldovița, situată aproape de primărie.
  • Program: Călătoriile au loc în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, la orele 10:00 și 14:00.
  • Tarife: Biletul de intrare costă 35 lei pentru adulți și 25 lei pentru copii.
  • Sfaturi: Purtați încălțăminte comodă și haine adecvate pentru o plimbare în natură. Luați la dumneavoastră apă și gustări. Respectați regulile de vizitare și nu lăsați urme pe traseu.

Mocănița Huțulca te așteaptă să descoperi o Bucovină autentică, plină de frumusețe naturală, tradiții și ospitalitate.

Informații suplimentare:

  • Istoria Mocăniței: Mocănița Huțulca a fost construită în 1958 și a fost folosită pentru transportul lemnului până în 2001.
  • Traseul Mocăniței: Traseul pornește din Moldovița și se termină în Argel, după o călătorie de 12 km.
  • Activități: Pe lângă călătoria cu Mocănița, te poți bucura de drumeții montane, vizitarea mănăstirilor pictate din Bucovina, plimbări cu bicicleta sau relaxare la o cabană în natură.

O vizită în Bucovina este o experiență de neuitat, care te va marca prin frumusețea naturală a locului, prin cultura bogată și prin ospitalitatea localnicilor.

Recomandări:

  • Cazare: Există diverse opțiuni de cazare în Bucovina, de la hoteluri la pensiuni și cabane.
  • Restaurante: În Bucovina se găsesc restaurante care servesc preparate tradiționale românești și internaționale.
  • Activități: Pe lângă călătoria cu Mocănița, te poți bucura de drumeții montane, vizitarea mănăstirilor pictate din Bucovina, plimbări cu bicicleta sau relaxare la o cabană în natură.

Bucovina te așteaptă să descoperi o regiune magică, unde tradiția se împletește armonios cu frumusețea naturii!