Noutăți

Păltiniș: Raiul alb din inima munților

Istorie bogată și frumusețe naturală:

Descoperă Păltiniș, cea mai veche stațiune montană din România, înființată în 1894. Situată la o altitudine impresionantă de 1442 de metri, stațiunea te va cuceri cu aerul său curat, priveliștile spectaculoase și atmosfera autentică de munte.

Schi pentru toți:

Păltiniș oferă 3,5 kilometri de pârtii diverse, potrivite atât pentru schiorii începători, cât și pentru cei experimentați. Trei pârtii dedicate începătorilor sunt dotate cu instalații de teleschi și bandă rulantă, asigurând o experiență plăcută și lipsită de griji. Tunurile de zăpadă garantează stratul optim de zăpadă pe tot parcursul sezonului.

Infrastructură modernă și distracție garantată:

Stațiunea pune la dispoziție un centru de închiriere echipat cu echipamente de ultimă generație, potrivite pentru schiori și snowboarderi de toate nivelurile. Arena Platoș Păltiniș găzduiește cel mai modern fun-park din România, cu nocturnă, construit pe patru platforme cu elemente de dificultate variate.

Apres-ski legendar și relaxare pentru cei mici:

După o zi plină de adrenalină pe pârtii, te poți bucura de atmosfera vibrantă a apres-ski-ului la Arena Platoș, renumit pentru petrecerile și concertele sale. Cei mici se pot relaxa pe Aleea cu Povești, o promenadă magică unde se pot întâlni cu personajele lor preferate din desenele animate.

Informații utile pentru turiști:

  • Acces: Păltiniș se află la aproximativ 35 de kilometri de Râmnicu Vâlcea, fiind ușor accesibil cu mașina.
  • Taxe: Taxa de parcare este de 10 lei pe zi.
  • Cazare și masă: Păltiniș oferă o gamă variată de opțiuni de cazare, de la hoteluri moderne la pensiuni tradiționale. De asemenea, te poți bucura de preparate delicioase din gastronomia locală la numeroasele restaurante din stațiune.
  • Atracții în zonă: Pe lângă pârtiile de schi, merită vizitate și alte atracții turistice din zonă, precum:
    • Mănăstirea Cozia: Un important lăcaș de cult cu o istorie bogată și o arhitectură deosebită.
    • Transfăgărășanul: Unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din lume, cu serpentine ametitoare și peisaje montane uimitoare.
    • Cetatea Râșnov: O cetate medievală bine conservată, situată în apropierea orașului Râșnov.

Planifică-ți vacanța de iarnă la Păltiniș și pregătește-te pentru o experiență memorabilă în inima munților!

Te așteptăm la Păltiniș pentru o iarnă de poveste!