Noutăți

Pârtia Rarau: O experiență de neuitat pe versantul legendarului munte

Schi și zăpadă până în primăvară:

Descoperă Pârtia Rarau, o oază de zăpadă situată în vecinătatea sudică a municipiului Câmpulung Moldovenesc. Aflată pe versantul nordic al muntelui Rarau, pârtia beneficiază de expunere nordică, ideală pentru menținerea stratului de zăpadă până în luna aprilie.

Lungime generoasă și dificultate accesibilă:

Pârtia se întinde pe o lungime de 2850 de metri, cu o lățime variabilă între 30 de metri în zona de plecare și 80 de metri în zona de sosire. Panta medie de 16,6% o încadrează în categoria ușoară spre medie, fiind potrivită atât pentru schiorii experimentați, cât și pentru cei aflați la început de drum.

Infrastructură modernă și facilități diverse:

Stațiunea pune la dispoziția turiștilor un centru de închiriere echipamente sportive de schi și snowboard, precum și servicii profesionale de întreținere și service pentru echipamentele personale. De asemenea, te poți bucura de un magazin de articole sportive, o zonă de relaxare Après-Ski la cota 1220, instructori certificați de schi și snowboard și posibilitatea de a închiria ATV-uri pentru aventuri montane.

Informații utile pentru turiști:

  • Acces: Pârtia Rarau se află la aproximativ 50 de kilometri de Suceava, fiind accesibilă cu mașina pe drumul național DN17.
  • Prețuri: Skipass-ul pentru o zi pornește de la 125 de lei pentru adulți și 80 de lei pentru copii.
  • Cazare și masă: Stațiunea Rarau oferă o varietate de opțiuni de cazare, de la pensiuni tradiționale la hoteluri moderne. De asemenea, te poți bucura de preparate delicioase din gastronomia locală la numeroasele restaurante din zonă.
  • Atracții în zonă: Pe lângă pârtia de schi, merită vizitate și alte atracții turistice din zonă, precum:
    • Mănăstirea Humor: Un important lăcaș de cult cu o istorie bogată și o arhitectură deosebită.
    • Cetatea de Scaun a Sucevei: Un monument istoric important, construit în secolul al XIV-lea.
    • Muzeul Satului Bucovinean: Un muzeu în aer liber care prezintă tradițiile și cultura populară din Bucovina.

Planifică-ți vacanța de iarnă la Pârtia Rarau și pregătește-te pentru o experiență memorabilă pe versantul legendarului munte!

Te așteptăm la Rarau pentru o iarnă de poveste!