Noutăți

Praid: Comorile naturale ale Ținutului Sării

Un munte de sare spectaculos, o dolină unică și băi cu nămol cu proprietăți curative

Praid, cunoscut și ca Ținutul Sării, ascunde comori naturale uimitoare, care atrag vizitatori din toată țara și din lume. Muntele de Sare, un monument natural unic, te va cuceri cu formele sale neobișnuite, create de ploi și pârâuri de-a lungul timpului.

Un colos de sare cu o istorie fascinantă

Muntele are o rădăcină de aproximativ 3 kilometri sub pământ, fiind considerat cel mai adânc din Europa. De asemenea, este cel mai mare munte de sare de pe continent. Sarea, în contact cu muntele, s-a depus progresiv, creând forme spectaculoase și modele naturale de o frumusețe uimitoare.

Dolina de sare: Un mister al naturii

Unul dintre cele mai impresionante fenomene de la Praid este dolina de sare, o cavitate naturală în formă de pâlnie, cu o adâncime de peste 50 de metri. Aspectul său unic te va lăsa fără cuvinte.

O vizită relaxantă și plină de descoperiri

Pentru a ajunge la Muntele de Sare, se poate parca mașina la baza canionului și se poate explora zona pe jos. Traseul este ușor accesibil și oferă priveliști spectaculoase.

Băi cu nămol sãrat: Sănătate și relaxare

Praid este renumit și pentru băile cu nămol sãrat, o experiență relaxantă și benefică pentru sănătate. Nămolul are proprietăți curative cunoscute de secole, fiind recomandat pentru afecțiuni reumatice, dermatologice și osoase.

Informații utile pentru turiști:

  • Acces: Se poate ajunge cu mașina până la o parcare situată la baza canionului.
  • Vizitarea canionului: Zona se vizitează pe jos, traseul fiind ușor accesibil.
  • Băi cu nămol: Există mai multe locații în Praid unde se pot face băi cu nămol sãrat.
  • Cazare: În Praid există o varietate de opțiuni de cazare, de la pensiuni și cabane la campinguri.
  • Activități: Pe lângă vizitarea Muntelui de Sare și băile cu nămol, turiștii pot face drumeții montane, pot vizita Salina Praid și pot explora împrejurimile pitorești.

Praid te așteaptă să descoperi o lume fascinantă, cu comori naturale unice și o atmosferă relaxantă!

Sfaturi suplimentare:

  • Perioada optimă de vizitare: Praid poate fi vizitat tot timpul anului, dar perioada optimă este din primăvară până toamna, când vremea este favorabilă drumețiilor montane și altor activități în aer liber.
  • Echipament: Purtați încălțăminte comodă și haine adecvate pentru o zi în aer liber.
  • Respectarea mediului: Protejați natura și nu lăsați urme pe traseu.
  • Informații locale: Consultați centrul de informare turistică din Praid pentru a obține informații detaliate despre atracțiile turistice din zonă.

Pregătește-te pentru o experiență de neuitat în Ținutul Sării!