Noutăți

Salina Praid: O aventură fascinantă în inima muntelui de sare
Salina Praid: O aventură fascinantă în inima muntelui de sare

Descoperă Salina Praid, o lume magică sculptată în adâncurile muntelui de sare, unde te așteaptă o atmosferă unică, beneficii pentru sănătate și o mulțime de surprize.

O comoară subterană:

Situată în estul Transilvaniei, în Ținutul Secuiesc, Salina Praid se remarcă prin zăcământul de sare de la Praid, unul dintre cele mai mari din Europa. Această comoară naturală a dat naștere denumirii zonei: "Ținutul Sării".

O călătorie în timp și spațiu:

Coborând în adâncurile salinei, pășești într-o lume fascinantă, sculptată de minerit și timp. Lacuri sărate, sculpturi în sare, o capelă ecumenică și o gamă largă de facilități te vor cuceri prin unicitatea și atmosfera lor specială.

Sănătate și relaxare:

Aerul salin bogat în minerale are proprietăți curative și benefice pentru organism, fiind recomandat pentru afecțiuni respiratorii, alergii și diverse probleme dermatologice. Salina Praid oferă o oază de relaxare și o evadare din agitația cotidiană.

Distracție pentru toată familia:

Baza de agrement din salină pune la dispoziție o gamă largă de activități pentru toate vârstele:

  • Copiii: se vor bucura de terenurile de joacă, spațiile de creație și agrement.
  • Adulții: pot viziona un film la cinematograful 3D, pot savura o cafea delicioasă sau pot explora tainele salinei cu ajutorul unui ghid.

Informații utile pentru o experiență memorabilă:

  • Acces: Salina Praid se află la 50 km de Sighișoara și 70 km de Târgu Mureș.
  • Program: Salina este deschisă zilnic, de la 8:00 la 18:00.
  • Tarife: Biletul de intrare costă 50 lei pentru adulți, 30 lei pentru copii (4-12 ani) și este gratuit pentru copiii sub 3 ani.
  • Sfaturi: Purtați haine și încălțăminte comode. Luați la dumneavoastră apă și gustări. Respectați regulile salinei și nu lăsați urme pe traseu.

Salina Praid te așteaptă să descoperi o lume fascinantă, plină de mister și beneficii pentru sănătate!

Informații suplimentare:

  • Istoria salinei: Exploatarea sării la Praid a început în secolul al XII-lea.
  • Beneficiile aerului salin: Aerul salin este bogat în clorură de sodiu, magneziu, potasiu și calciu, fiind benefic pentru sistemul respirator, cardiovascular, imunitar și pentru afecțiunile dermatologice.
  • Activități: Salina Praid organizează diverse evenimente culturale, sportive și educative.
  • Atracții în zonă: Cetatea Sighișoara, Castelul Bethlen din Cetatea de Baltă, Biserica fortificată din Saschiz.

O vizită la Salina Praid este o experiență unică, care te va relaxa, te va revigora și te va conecta cu frumusețea naturii.