Noutăți

Balconul de Piatră și Lacul Roșu: Un spectacol al naturii în inima Harghitei

Descoperă frumusețea unică a Lacului Roșu, cunoscut și ca Lacul Ucigaș, o minune a naturii formată de un cutremur devastator.

Un lac cu o poveste tragică:

Lacul Roșu s-a format în anul 1837, în urma prăbușirii unui versant de munte, provocată de un cutremur puternic. Pădurea de conifere care acoperea malurile râului a fost inundată, iar trunchiurile copacilor se pot observa și astăzi ieșind din apele lacului, creând un peisaj fascinant și misterios.

Un lac de o frumusețe unică:

Lacul Roșu este renumit pentru apele sale de un roșu-ruginiu, o culoare unică datorată nămolului bogat în oxizi de fier. Înconjurat de munți falnici și de păduri verzi, lacul oferă un spectacol natural de o frumusețe rară.

Balconul de Piatră: O priveliște panoramică excepțională:

Balconul de Piatră este o platformă naturală situată la o altitudine de 1200 de metri, de unde se poate admira o panoramă superbă a Lacului Roșu și a Cheilor Bicazului.

O destinație ideală pentru turiști:

Lacul Roșu și Balconul de Piatră sunt destinații ideale pentru cei pasionați de natură, drumeții montane și fotografii. Pe lângă admirarea frumuseții naturale a locului, te poți bucura de o plimbare cu barca pe lac, de drumeții montane pe traseele marcate din zonă sau de relaxare la una dintre pensiunile din zonă.

Informații utile pentru o vizită memorabilă:

  • Acces: Lacul Roșu se află în județul Harghita, la aproximativ 30 km de Gheorgheni.

  • Program: Balconul de Piatră este accesibil permanent.

  • Tarife: Accesul pe Balconul de Piatră este gratuit. Plimbarea cu barca pe Lacul Roșu costă 20 de lei de persoană.

  • Sfaturi: Purtați haine și încălțăminte comode, potrivite pentru o drumeție în natură. Luați la dumneavoastră apă și gustări. Respectați regulile de vizitare și nu lăsați urme pe traseu.

Lacul Roșu și Balconul de Piatră te așteaptă să descoperi o lume magică, unde natura dezvăluie o frumusețe uimitoare și o poveste fascinantă.

Informații suplimentare:

  • Legenda Lacului Roșu: Legenda spune că o fată frumoasă, numită Ana, a fost ucisă de tatăl ei din cauza iubirii sale interzise pentru un cioban. Lacul s-ar fi format din lacrimile Anei, iar trunchiurile copacilor din lac ar fi rămășițele pădurii care a fost inundată.

  • Flora și fauna: Lacul Roșu găzduiește o varietate de specii de plante și animale, printre care se numără și ursul brun, lupul și cerbul.

  • Obiective turistice în zonă: Cheile Bicazului, Stațiunea Lacu Roșu, Mănăstirea Sucevița, Cetatea de Scaun a Sucevei.

O vizită la Lacul Roșu și Balconul de Piatră este o experiență de neuitat, care te va marca prin frumusețea naturală a locului, prin povestea sa tragică și prin atmosfera liniștită a munților.

Recomandări:

  • Cazare: Există diverse opțiuni de cazare la Lacul Roșu și în împrejurimi, de la hoteluri la pensiuni și cabane.

  • Restaurante: La Lacul Roșu și în Gheorgheni se găsesc restaurante care servesc preparate tradiționale românești și internaționale.

  • Activități: Pe lângă vizitarea Lacului Roșu și a Balconului de Piatră, te poți bucura de drumeții montane, vizitarea obiectivel