Noutăți

Tinovul Mare Poiana Stampei: Paradisul ascuns al Bucovinei

Descoperă Tinovul Mare Poiana Stampei, o rezervație naturală unică, unde te așteaptă un spectacol fascinant de floră și faună, învăluit în liniștea naturii.

Un paradis natural:

Situat în inima Bucovinei, Tinovul Mare se întinde pe o suprafață de 682 de hectare și oferă vizitatorilor o oază de liniște și frumusețe naturală. Aici, te poți plimba pe un podeț de lemn de-a lungul traseului tematic, admirând o diversitate uimitoare de plante rare și specii de animale specifice zonei umede.

Un tinov cu o poveste fascinantă:

Tinovul s-a format de-a lungul mileniilor, prin acumularea de turbă, o substanță organică bogată în nutrienți. Acest mediu special a creat un habitat ideal pentru o serie de plante și animale care nu se găsesc în alte zone.

O plimbare relaxantă prin tinov:

Traseul tematic de 1 km te va purta prin inima tinovul, oferindu-ți o perspectivă unică asupra acestui ecosistem fragil. Pe parcurs, te poți opri la panourile informative pentru a afla mai multe despre flora și fauna tinovul, despre formarea sa și despre importanța conservării acestui loc.

Informații utile pentru o vizită memorabilă:

 • Acces: Tinovul Mare se află la 30 km de Câmpulung Moldovenesc, pe drumul spre Poiana Stampei.
 • Program: Rezervația este deschisă permanent.
 • Tarife: Vizitarea rezervației este gratuită.
 • Sfaturi: Purtați încălțăminte comodă și haine adecvate pentru mers pe jos. Respectați regulile de vizitare și nu lăsați urme pe traseu.

Tinovul Mare Poiana Stampei te așteaptă să descoperi un loc magic, unde natura își dezvăluie frumusețea și fragilitatea.

Informații suplimentare:

 • Flora tinovul: Tinovul găzduiește o varietate de plante rare, cum ar fi: orhideea de mlaștină, roua cerului, bumbăcărița mlaștinii.
 • Fauna tinovul: Tinovul este un habitat important pentru diverse specii de păsări, reptile și amfibieni.
 • Amenințări: Tinovul este un ecosistem fragil, amenințat de drenaj, poluare și exploatarea turistică necontrolată.
 • Cum se poate ajuta la conservarea tinovul: Vizitați rezervația pe traseul amenajat, respectați regulile de vizitare și nu contribuiți la degradarea mediului.

O vizită la Tinovul Mare Poiana Stampei este o experiență unică, care te va conecta cu natura și te va sensibiliza cu privire la importanța conservării biodiversității.

Recomandări:

 • Cazare: Există diverse opțiuni de cazare în Poiana Stampei și în împrejurimi, de la pensiuni la cabane și campinguri.
 • Restaurante: În Poiana Stampei se găsesc restaurante care servesc preparate tradiționale românești.
 • Activități: Pe lângă vizitarea tinovul, te poți bucura de drumeții montane, vizitarea mănăstirilor din Bucovina sau de o plimbare prin pădure.

Bucovina te așteaptă să descoperi o regiune cu o istorie bogată, o cultură vibrantă și o frumusețe naturală deosebită!